Yemler biyolojik (bakteri, mantar, maya, virüs) ve biyolojik olmayan (kimyasal değişiklik, kirlilik, zehirli tohum ve bitkiler) sebeplerle bozulmaya uğrarlar. Yemlerin kökeni, nem oranı, yağ düzeyi ve çeşidi, ortamın bağıl nemi, çevre sıcaklığı, yemlerin işlenme tekniği, depolanma süresi ve depo temizliğine bağlı olarak yemlerdeki mikrobiyal kirlilik oranı değişkenlik göstermektedir. Bozulan yemlerde, biçim, renk, koku ve besin madde bileşiminde değişme görülürken mikotoksin birikimi ve toksik risk artabilmektedir. Kolay oksitlenebilen maddelerde meydana gelebilecek küçük konsantrasyonlardaki değişmelerin engellenebilmesi, hızla ilerleyen oksidatif reaksiyonların geciktirilmesi ile mümkündür.
Avrupa Birliği mevzuatına uygun içerikli ürünlerimiz ile yem maddelerinin besleyici değerlerinin kaybolmasının engellenmesi, uzun süre depolanabilmesi ve dayanıklılığının artırılması için önemli çalışmalar yürüterek, ihtiyaç duyduğunuz desteği en doğru şekilde veriyoruz.
Daha detaylı bilgi için teknik ekibimizle irtibata geçebilirsiniz.