Tüketim bilincinin artması ile değişen beslenme alışkanlıkları, tüketim taleplerinin de çeşitlenmesine neden olmuştur. Hayvansal ürünlerin tercih edilmesinde ilk sırada hayvanların yetiştirilme şekli ile hormon/antibiyotik kullanımı bilgisi yer alırken, ikinci sırada görünüm (renk, yumuşaklık), sonra lezzet (aroma), tazelik, fiyat ve besin madde bileşimi yer almaktadır. Mat, beyaz çizgilenmelerin olduğu, odunsu görünümlü, kuru ya da çok sulu görünen tavuk etleri pek tercih edilmez. Yumurta tüketiminde ise dikkat edilen ilk nokta, üretim tarihi ve raf ömrüdür; ancak yumurta sarı renginin koyu sarı olması, yumurta kabuğunun düzgün şekilli, temiz ve pürüzsüz olması da diğer tercih sebeplerindendir. Sağlıklı ve güvenli hayvansal ürün teminine yönelik talepler üzerine, yetiştiriciler antibiyotik alternatifi ürünler kullanmaya başlamışlardır. Selenyumca zengin yumurta gibi fonksiyonel ürün üretiminde de kullanılan bu ürünler, aynı zamanda hayvansal gıdaların raf ömrünü ve son ürün kalitesini artırmaktadır.
Kartal olarak bizler çözüm önerilerimiz ile,
• Hayvansal gıdaların besin madde profili ve oksidatif stabilitesinin korunmasına yardımcı oluyoruz.
• Bağırsak içeriğindeki patojen miktarının en aza indirilmesi ile kesim anında olası kontaminasyon risklerinin önlenmesi için gerekli adımları atıyoruz.
• Sağlıklı ve hijyenik ürünlerin elde edilmesi ile tüketici sağlığının korunması için çalışmalar yürütüyoruz.
• Uzun süre tazeliğini koruyan ürünlerin elde edilmesi için doğru ürün önerilerinde bulunuyoruz.
• Elde edilen ürünlerin raflarda bozulmadan ve lezzetini kaybetmeden satışa sunulma/depolama süresinin uzatılması için tavsiyelerde bulunuyoruz.
• Fire oranın düşmesi ile üreticilerin ekonomik kazancının da artırılması noktasında önem taşıyan ürünler ile destek sağlıyoruz.
Daha detaylı bilgi için teknik ekibimizle irtibata geçebilirsiniz.