Kartal’ın Mutfağı adını verdiğimiz laboratuvarımızda, yem katkıları ve premikslerin kalitesini, yem güvenliğini garanti altına almak amacıyla doğrulanabilir ve standardize edilmiş metotlarla analitik kimya ve enstrümantal analizler yapıyoruz. Laboratuvarımız bünyesinde son teknoloji analiz aletlerini kullanıyoruz.
Kalite Politikamız;
TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar Standardına uygun olarak hizmet vermek,
İyi mesleki ve teknik uygulamalarla müşteriye hizmet verirken deney ve kalibrasyon hizmetlerine en kısa sürede ulaşmak için kaynakları etkin ve ekonomik kullanarak kaliteli hizmet vermek,
Hizmette tarafsızlık, bağımsızlık, eşitlik, dürüstlük ve gizlilik kuralları içinde, eğitilmiş uzman personelimiz ile ulusal ve uluslararası geçerliliği olan metot ve cihazlar kullanarak en kısa sürede, doğru ve güvenilir sonuç vermek,
Kalite bilincini taşıyan yönetim anlayışı ile güvenilir ve doğru hizmet vermek,
Hem müşteri memnuniyetinin hem de yasal şartların karşılanmasını sağlamak,
Ulusal ve uluslararası yeterlilik testlerine katılarak metotlarımızın doğruluğunun teminini kontrol altında tutmak,
Müşterilerden gelen istek, beklenti ve ihtiyaçların dikkate alınarak kalite sisteminin etkinliğini sürekli geliştirip yeni aksiyon planları oluşturmak,
Sürekli eğitim ve geliştirme çalışmaları yapmak, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemek, değerlendirmek ve uygulamaya koymak,
Kalite Yönetim Sisteminin uygulamasını bütün personelin öğrenmesini, uygulamasını ve sürekli iyileştirmenin olmasını sağlamak,
Sürekli iyileştirme ve geliştirmenin gerekliliği içerisinde insana ve çevreye saygılı olmak, kaynakların en uygun kullanılmasını sağlamak,
Ulusal veya uluslararası SI birimlerine bağlı bir izlenebilirlik sağlayarak ölçümlerimizin doğruluğunu ve güvenilirliğini sağlamak,
Rakibimiz olan diğer kurum ve kuruluşların haklarına saygılı olarak, her zaman bir adım daha ileriye giderek ilgili olduğumuz konuda öncülük ederek işbirliği sağlamak,
Kalite Politikamızdır.
Kalite Hedeflerimiz;
- Bilimsel araştırmalar ve yeni uygulamalarda öncü, uluslararası düzeyde bir referans laboratuvar olmak.
- Sürekli eğitim, ölçme, iyileştirme yöntemleri kullanarak devamlı gelişmeyi, yenilenmeyi sağlayan bir yönetim ve işletim sistemi örneği vermek.
- Müşteri ve çalışanların memnuniyetine odaklı, yüksek kalitede analiz hizmetini en uygun şekliyle sunmak.
- Sektörde güvenli gıda bilincinin artmasına katkıda bulunan her kişi, kurum kuruluş, işletme ile işbirliği ve dayanışma içinde bulunarak ülkede ilklerden biri olmak
Yakın hedefleri arasında ülkesinden aldıklarını yine bu topraklara vermek vardır. Bu bağlamda çeşitli Ar-Ge projeleri ile sektörde girişimci çalışkan gençleri bünyesine alarak toplumumuzu üst sıralara çıkarmayı hedeflemiştir.
Bugün laboratuvar sektöründe ülkemiz çok yüksek meblağlarda yurt dışına paralar ödemektedir. Çare; ümitvar olmak, yaratıcı olmak, girişimci olmak ve en nihayeti “tek bir şeye ihtiyacımız var çalışkan olmak” sözüne sadık olarak, çok çalışarak ve yavaşça değil koşarak bir referans laboratuvar ve enstitü olabilmektir.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmemiz için aşağıdaki formları doldurup mail, faks veya posta yolu ile bize ulaştırabilirsiniz.
Müşteri İstek-Şikayet formumuza ulaşmak için tıklayınız.
Laboratuvarımız istek ve şikayetleriniz için aşağıdaki talimatlara göre hareket edip değerlendirme yapmaktadır. İlgili talimatlara ulaşmak için tıklayınız.
Müşteri memnuniyet formumuza ulaşmak için tıklayınız.
Analiz sonuçlarının değerlendirmesinde kullanılacak olan karar kuralı talimatımıza ulaşmak için tıklayınız.
KAYNAĞINA GÖRE KARTAL LABORATUVARINDA YAPILAN ANALİZLER
VİTAMİNLER
(PREMİKS, YEM KATKISI)
A Vitamini (Retinyl Acetate)
D3 Vitamini (Cholecalciferol)
E50 Vitamini (Dl-Alpha-Tocopheryl Acetate)
K3 Vitamini (Menadion)
B1 Vitamini (Tiyamin)
B2 Vitamini (Riboflavin)
B3 Vitamini (Nikotinik Asit-Nicotinamid )
B5 Vitamini (Calcium D-Pantothenate)
B6 Vitamini (Pridoksin)
B7 Vitamini (Biyotin)
B9 Vitamini (Folik Asit)
B12 Vitamini (Siyanokobalamin)
C Vitamini (Askorbik Asit)
MİNERALLER
(YEM & YEM KATKISI, PREMİKSLER)
Sodyum
Potasyum
Kalsiyum
Demir
Mangan
Magnezyum
Bakır
Selenyum
Kobalt
Fosfor
Arsenik
Kadminyum
Kurşun
Civa
Suda Sertlik
Yumurtada Selenyum
HAMMADDE
(YEM KATKISI)
L-Lysine
DL-Methionine
DL-Threonine
Kolin Klorür
Amonyum Klorür
Kalsiyum Format
Sodyum Format
Kalsiyum Propiyonat
Sodyum Propiyonat
TOKSİN
(YEM & YEM KATKISI)
Mikotoksinler
AFB1/B2/G1/G2
FB1/B2
OTA
DON
HT2
T2
CIT
ZEA
Toksin Bağlayıcıların Toksin Bağlama Kapasitesi (Isotherm Method)
Toksin Bağlayıcıların Besin Maddeleri Bağlama Düzeyi (Isotherm Method)
KAROTENOİDLER
(YEM, YEM KATKISI, PREMİKS, YUMURTA)
Kantaksantin
Apokarotenoik asit
Sentetik/organik sarı
AMİNO ASİT
(YEM & YEM KATKISI, PREMİKSLER)
Yemde Amino Asit Profili
Hammadde Amino Asit Profili
Serbest Amino Asit
Triptofan
DİĞER
(YEM, YEM KATKISI, PREMIKS, YAĞ)
Premiks, Vitamin Stabilite Analizi
Yem,Premiks, Vitamin Homojenite (CV%) Analizi
pH Tamponlama Kapasitesi Analizi
Toplam Polifenol Analizi
Yağda Peroksit Düzeyi Analizi
Yağda Serbest Yağ Asidi Düzeyi Analizi
Yağda Sabunlaşma Düzeyi Analizi
Nem Analizi
Ham Kül Analizi
HCl’de Çözünmeyen Kül Analizi