
AV3
Balık yetiştiriciliğinde havuzlardaki stok yoğunluğu, oksijen sarfiyatı, su sıcaklığında ani değişimler, elle müdahaleler, nakil gibi pek çok faktör stres sebebidir. Bu etmenler, fizyolojik düzenin bozularak immun sistemin de zayıflamasına neden olmaktadır. Stres faktörlerinin olumsuz etkilerinin önlenmesine yönelik su ürünleri yetiştiriciliğinde de kullanılabilen AV3, doğal bileşenler içeren biyolojik antioksidan olarak görev yapmaktadır.
Avantajları
- Oksidatif stresi ve peroksidasyonu önleyerek serbest radikallerin oluşumunu engeller.
- Et renk kalitesini, su tutma kapasitesini ve raf ömrünü artırır.
- Karideslerde canlı ağırlık, yemden yararlanma, mortalite gibi performans parametrelerinde iyileşme sağlar.
- Stres koşullarının neden olacağı performans kayıplarını önler.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Karaciğeri detoksifiye eder.